Král sýrů slaví stovku. Nadělil si limitovanou edici obalů
Pod značkou Král sýrů ochutnali čeští spotřebitelé poprvé před sto lety sýr typu camembert s bílou plísní na povrchu. Savencia F&D, která tento sýr v současnosti vyrábí, ve spolupráci s Vysokou školou kreativní komunikace představila limitovanou edici obalů, jež připomíná bohatou historii a tradici značky.
„Stoleté výročí výroby plísňových sýrů typu camembert je významným milníkem,“ říká Aleš Malenka, generální ředitel společnosti Savencia F&D v Česku a na Slovensku. „Oslavujeme dlouholetou tradici Krále sýrů a zároveň si připomínáme, že přestože se doba mění, my zůstáváme věrní našim hodnotám a děláme vše pro to, abychom spotřebitelům dopřáli ten nejlepší zážitek ze skvělého sýra.“
Dnes již plísňové sýry typu camembert nenazve v tuzemsku nikdo jinak než Hermelín, přitom tento výraz poprvé použili pro Krále sýrů až v 50. letech minulého století. Hermelín se postupně stal označením pro celou kategorii.
Inspirativní návrhy
Ve spolupráci se studenty Vysoké školy kreativní komunikace vznikla limitovaná edice obalů Krále Sýrů, která odráží bohatou historii a tradici značky. Každý ze speciálních designů je věnován jednomu desetiletí od 30. až do 80. let 20. století.
„Jsme nadšeni z návrhů, které studenti připravili. Ukazují, že i po sto letech naší existence jsme otevřeni inovacím a novým nápadům. Jsme hrdí na to, že můžeme tyto návrhy představit našim zákazníkům a věříme, že jim poskytnou nový zážitek při konzumaci našich sýrů,“ doplňuje Pavlína Valko, group brand manager značky Král sýrů.
Speciální edice je nejen příležitostí pro mladé umělce, aby ukázali svůj talent a kreativitu, ale také připomíná trvalou kvalitu, tradici a typickou krémovitost, pro kterou si zákazníci Krále sýrů oblíbili. Spotřebitelé si mohou již nyní vychutnat Krále sýrů ve speciálních výročních obalech. Na pultech obchodů budou k dostání až do konce roku 2023.