
UniDry nová řada vysoce savých podložek pod maso
Společnost Elliott Absorbent Products vyvinula řadu těsnících absorpčních podložek UniDry, které se využívají jako položky pod čerstvé maso a ryby. Podle britského leadera v oblasti podložkových materiálů má UniDry nejnižší uhlíkovou stopu ze všech vysoce savých podložek na trhu.
Podle společnosti řada UniDry, kterou již používají tři britské řetězce supermarketů, spotřebuje o 50 % méně materiálu než tradiční podložky a zároveň je efektivnější. EAP doufá, že tímto krokem bude více dbát o ochranu životního prostředí s výrazně sníží ekologickou zátěž při dopravě a skladování.
Společnost sídlící ve Velké Británii uvádí, že několik let vyvíjená UniDry využívá patentované jádro „Infinity Core“, které poskytuje absorpci krve a vody od 7,5 litrů do 26 litrů na metr čtvereční. V podložce UniDry se používá pouze polovina celulózy a plastů potřebných k výrobě tradičních podložek. Díky své tenké konstrukci může toto řešení snížit emise z dopravy o 66 % ve srovnání s tradičními podložkami.
Lepší savost a snížené emise při dopravě
„UniDry je zásadní inovací, děláme více za méně a poskytujeme zákazníkům produkt, který zlepšuje savost a trvanlivost a zvyšuje výkonnost jejich udržitelnosti,“ říká Matt Hankins, generální ředitel společnosti Elliott Absorbent Products.
Společnost uvádí, že testy nasákavosti ukázaly, že ve srovnání s tradiční podložkou byla podložka UniDry o 45 % savější při použití u 600g hovězího kolene a o 278 % účinnější u 135g zvěřinového steaku.
„Tyto výsledky jsou vynikající. Už jsme měli velký zájem od zpracovatelů masa a supermarketů ve Velké Británii, kteří chtějí inovovat. Naším cílem je rozšířit naši zákaznickou základnu po celé Evropě i mimo ni, kde je obrovský nevyužitý trh,” dodává Hankins.
UniDry je k dispozici v polštářcích i rolích, standardně je bílá, ale na žádost klientů jsou k dispozici i jiné barvy. Řada UniDry je možné exportovat do Evropské unie a je licencovaných britským produktem.