logo

Svět balení je platforma, která zahrnuje tištěný časopis, webový portál se zpravodajstvím, sociální sítě a příme provázání na největší obalový kongres OBALKO. Na webu svetbaleni.cz najdete články, zpravodajství, publicistiku, produktové inovace, rozhovory nebo marketingové tipy.

  • Zprávy
    • Z obalového trhu
    • Inovace
    • Udržitelnost
    • Technologie
    • Design
    • Značení
    • Smart packaging
    • Inspirace ze světa balení
  • Analýzy
    • 20 let časopisu Svět balení
    • Oborová řešení
    • Případové studie
    • Na návštěvě
    • Benchmarking
    • Průzkumy a data
    • Jak na recyklovatelný obal
  • Rozhovory
  • Události
    • Agenda
    • Domácí akce
    • Zahraniční akce
  • SB NEWS
    • Nejnovější vydání newsletteru
    • Registrace k odběru newsletteru
  • Kongres Obalko
    • O kongresu
    • Webináře OBALKO Overtime
    • Report z kongresu OBALKO 8
    • Program
    • Řečníci
    • Partneři
    • Registrace
  • O časopisu
    • Profil časopisu
    • Aktuální vydání
    • Připravované vydání
    • Certifikace PEFC
    • Registrace k odběru časopisu
    • Inzerce
    • Kontakty
    • Jak se spojit
  • Logistický sektor stojí na prahu zásadných zmien. Globálne dodávateľské reťazce čelia tlaku...
  • Kristína Pomsárová se ve společnosti Angry Beards stará o logistiku, sklady a nákup. Zároveň je...
  • Výrobci papírových pytlů a pytlového kraftového papíru napříč Evropou začali pracovat na...
  • Společnost Mondi oznámila, že do jejího týmu nastoupil Gavin Mounce na pozici ředitele pro...
  • Americká společnost BW Packaging, divize obalových strojů skupiny Barry-Wehmiller, sjednotila...

Hug zdvojnásobil výkon linky: Robotická ramena balí až 60 typů tarteletek

9. října 2025
Inspirace ze světa balení 0
291
Hug zdvojnásobil výkon linky: Robotická ramena balí až 60 typů tarteletek

Švýcarská rodinná firma Hug, výrobce sušenek a pekařských specialit, nasadila ve svém závodě v Malters novou robotickou linku od společnosti Syntegon. Díky ní zdvojnásobila produkci jemných tarteletek a zároveň zvýšila flexibilitu výroby.

Nová linka RPP (robotic pick & place) nahradila stárnoucí zařízení, které již nedostačovalo rostoucí poptávce. Klíčovým prvkem systému je osm robotických ramen typu Delta, která s maximální precizností odebírají křehké tarteletky z pásu a ukládají je do plastových tácků. Systém zajišťuje vysokou flexibilitu – zvládne až 60 variant tartelek a přibližně 20 různých formátů tácků. Automatická inline kontrola kvality navíc zajišťuje, že jsou zpracovávány pouze bezchybné kusy.

Walkers Chocolates sází na recyklovatelný papír na bázi materiálu Hydropol

Robotická linka byla navržena s ohledem na omezený prostor výrobního závodu a zároveň splňuje přísné hygienické standardy dle EHEDG. Díky beznástrojovým formátovým změnám a uživatelsky přívětivému rozhraní HMI (human-machine interface) lze rychle přecházet mezi různými šaržemi.

Kromě vyšší kapacity linka přinesla i výrazné snížení prostojů a nákladů na údržbu.


Připravil: Filip Hubička
Foto: Hug

 

Související články:

Walkers Chocolates sází na recyklovatelný papír na bázi materiálu Hydropol Do papíru zabalí cukrovinky, po recyklaci jsou na řadě luxusní hodinky Nový papír pro aplikace ve zdravotnictví

Doporučujeme

Odborní partneři

Podporujeme

Aktuální vydání časopisu

Přečíst elektronicky.

Zajistěte si svůj výtisk.

SB news

 

Čtěte nejnovější newsletter.

Registrujte se k odběru newsletteru.

Komerční sdělení

Na trh přichází nová série strojů HQPP flexo Chroma X Pro

Koenig & Bauer Celmacch přichází s novou sérií High Quality Post-Print flexotiskových strojů Chroma X Pro. Tato inovovaná řada je výsledkem tříleté analýzy silných stránek a potenciálu nejvyšší výkonnostní řady flexotiskových strojů pro přímý potisk vlnité lepenky. Proč nová série Chroma X Pro? Nová série kombinuje stabilitu platformy Chroma High Tech s automatizací a výkonem […]

Syntegon představuje technologie a služby budoucnosti na veletrhu Fachpack

Na veletrhu Fachpack 2025 v Norimberku představí Syntegon v hale 1, stánek 257, jak lze výkonnou balicí technologii, komplexní služby a udržitelné procesy propojit do jednotného, uceleného přístupu. Od prvotního plánování přes uvedení do provozu až po neustálou optimalizaci provází společnost své zákazníky spolehlivě během celého životního cyklu stroje. V centru pozornosti stojí řešení služeb […]

Greiner investuje ve Slušovicích stovky milionů. Nová inline linka na recyklovaný PET posune výrobu o další úroveň

Společnost Greiner Packaging Slušovice, specializující se na výrobu plastových kelímků, vaniček a víček především pro potravinářský průmysl, realizuje ve svém areálu největší technologickou investici za 33 let svého působení. Nová rPET Inline linka Srdcem této investice je nová rPET inline výrobní linka, která bude schopná produkovat až 500 milionů kelímků ročně. Zpracovávat bude recyklovaný PET […]

Mondi Bupak je sociálně zodpovědnou firmou

Jako výrobní firma si zakládáme především na kvalitě, službách a inovacích, a právě tyto aspekty nám pomáhají dosahovat skvělých výsledků spolupráce s našimi zákazníky a zajistit naší společnosti udržitelný růst. Nejsme však zdravě ambiciózní jen v oblasti výroby a vztahů se zákazníky, velmi dbáme i na naši zodpovědnost vůči životnímu prostředí a komunitě. Naši zaměstnanci jsou pro […]
Šéfredaktor časopisu:
Stanislav Břeň
tel: +420 606 293 764
e-mail: stanislav.bren@atoz.cz

Manažerka distribuce:
Daniela Krnáčová
tel.: +420 720 038 155
e-mail: daniela.krnacova@atoz.cz

Manažerka produkce:
Eva Furmanová
tel.: +420 605 296 737
e-mail: eva.furmanova@atoz.cz , inzerce@atoz.cz

Inzerce:
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

Web editor:
Filip Hubička
e-mail: filip.hubicka@atoz.cz

Newsletter

Přihlaste se k odběru newsletteru časopisu Svět balení, který ve čtvrtek jednou za 14 dní přinese do vašich e-mailových schránek informace o aktuálním dění ze světa balení.



Sesterské projekty časopisu Svět balení
© 2022. All Rights Reserved.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required