logo

Svět balení je platforma, která zahrnuje tištěný časopis, webový portál se zpravodajstvím, sociální sítě a příme provázání na největší obalový kongres OBALKO. Na webu svetbaleni.cz najdete články, zpravodajství, publicistiku, produktové inovace, rozhovory nebo marketingové tipy.

  • Zprávy
    • Z obalového trhu
    • Inovace
    • Udržitelnost
    • Technologie
    • Design
    • Značení
    • Smart packaging
    • Inspirace ze světa balení
  • Analýzy
    • 20 let časopisu Svět balení
    • Oborová řešení
    • Případové studie
    • Na návštěvě
    • Benchmarking
    • Průzkumy a data
    • Jak na recyklovatelný obal
  • Rozhovory
  • Události
    • Agenda
    • Domácí akce
    • Zahraniční akce
  • SB NEWS
    • Nejnovější vydání newsletteru
    • Registrace k odběru newsletteru SBnews
  • Kongres Obalko
    • O kongresu
    • Webináře OBALKO Overtime
    • Report z kongresu OBALKO 8
    • Program
    • Řečníci
    • Partneři
    • Registrace
  • O časopisu
    • Profil časopisu
    • Aktuální vydání
    • Připravované vydání
    • Certifikace PEFC
    • Registrace k odběru časopisu
    • Inzerce
    • Kontakty
    • Jak se spojit
  • Celkový výstav tuzemských pivovarů pro český trh i export v roce 2024 činil necelých 20,9...
  • Pivní trh v Česku prochází proměnou nejen v chutích a preferencích konzumentů, ale také v...
  • Časopis Svět balení 126 vychází v polovině května 2025 v auditovaném nákladu 5000 výtisků....
  • V aktuálnom čísle časopisu Svět balení 127/2025 sa v článku „Nakladanie s odpadmi z obalov...
  • Téměř 700 registrovaných účastníků, 75 partnerů a plnící se kapacita. Kongres EASTLOG 2025 se...

Do papíru zabalí cukrovinky, po recyklaci jsou na řadě luxusní hodinky

17. dubna 2025
Inspirace ze světa balení 0
333
Do papíru zabalí cukrovinky, po recyklaci jsou na řadě luxusní hodinky

Italskému výrobci cukrovinek Loacker se v posledních dvou letech osvědčily pro sekundární balení vaflí doypacky od SIT Group. Jako výchozí materiál k výrobě slouží papír vyrobený z panenské vlákniny od dodavatele Kohler Group. Použité sáčky dodavatel recykluje v papírně ve svém závodě v německém Greizu, slouží například k výrobě obalů luxusních hodinek značky Glashütte.

Tepelně svařitelný papír Koehler NexPlus Seal Pure se používá pro výrobu nejen sekundárních, ale i primárních obalů.  Vyznačuje se odolností vůči prasknutí při ohybu. Producent jej vyrábí ve svém závodě v Kehlu na západě Bádenska-Württemberska. U jihotyrolského producenta cukrovinek Loacker našel uplatnění coby sekundární obal vaflí „Best of Moments“.

Saica a Mondelez přicházejí s recyklovatelnými papírovými obaly pro cukrovinky, sušenky a čokoládu

„Měli jsme štěstí, že jsme byli první, kdo ve spolupráci s SIT nabídl udržitelný papír, který nabízí velmi dobrou těsnost a bariéru vůči potravinářskému minerálnímu oleji,“ říká obchodní manažer Mauro Moretti z Koehler Paper Italy.

Produktová manažerka společnosti Loacker Gaia Ferrandi dodává, že papír má certifikaci FSC, a požadavky na jeho recyklovatelnost odpovídají současným standardům popisovaný Evropskou konfederací papírenského průmyslu (CEPI). (Tato organizace začátkem března zveřejnila 16stránkový aktualizovaný dokument popisující metodu testování recyklovatelnosti, kterou označuje za „základní kámen závazku celulózového a papírenského průmyslu k oběhovému hospodářství“).

Walkers Chocolates sází na recyklovatelný papír na bázi materiálu Hydropol

Tisková zpráva Koehler Group nepopisuje přesně cestu recyklovatelného a posléze recyklovaného obalu, resp. materiálu skrze celý řetězec uživatelů a zpracovatelů. Zmiňuje pouze obecně, že spotřebitel cukrovinek jej odhazuje do papírového odpadu, a pak prochází systémem třídění sběrového papíru. Použité sáčky dodavatel Koehler recykluje v papírně ve svém závodě v německém městě Greiz (česky také Krajec), blízko hranic Saska s Českem. Recyklovaný materiál poté slouží například k výrobě obalů luxusních hodinek saské značky Glashütte.


Připravil: Filip Hubička
Foto: Koehler Group

Související články:

Saica a Mondelez přicházejí s recyklovatelnými papírovými obaly pro cukrovinky, sušenky a čokoládu Walkers Chocolates sází na recyklovatelný papír na bázi materiálu Hydropol Mondi zušlechťuje papír nátěrem ze zbytků obilí Storopack uvedl na trh recyklovatelné vzduchové polštáře vyrobené převážně z papíru

Doporučujeme

Odborní partneři

Podporujeme

Aktuální vydání časopisu

Přečíst elektronicky.

Zajistěte si svůj výtisk.

SB news

Čtěte nejnovější newsletter.

Registrujte se k odběru newsletteru.

Komerční sdělení

Mondi Bupak představuje inovaci, která má smysl: ECO-CAGE jako vítěz ocenění Worldstar

V dnešním dynamickém světě obalového odvětví je klíčovou aktivitou schopnost reagovat na měnící se potřeby trhu a zákazníků. Příkladem takového úspěšného projektu je vývoj nového ECO-CAGE obalu, který vznikl v rámci spolupráce mezi firmou Mondi Bupak a jejím stávajícím zákazníkem. Zákazník oslovil společnost Mondi Bupak s požadavkem na náhradu stávajícího dřevěného košíku na jahody, který […]

Revoluce v obalech: Jak nová pravidla EU promění nakupování

„Do roku 2030 se rozloučíme s jednorázovými plasty. Je to nevyhnutelné a správné rozhodnutí pro naši budoucnost,“ říká Martin Němec, generální ředitel DS Smith Packaging pro Česko a Slovensko, o přelomovém nařízení PPWR. Představte si svět bez zbytečných plastových obalů. Evropská unie přichází s revoluční změnou v podobě nařízení PPWR (Packaging and Packaging Waste Regulation), […]

Veletrh robotických příležitostí se koná již v květnu. K vidění bude 30 robotických aplikací

Společnost FANUC založila v roce 2022 tradici vlastní akce formou veletrhu s příznačným názvem Veletrh robotických příležitostí, na které se formou přednášek a expozic s praktickými ukázkami robotů a robotických technologií prezentovala nejen FANUC jako hostitelská firma, ale také její partneři a systémoví integrátoři. Třídenní akce se také letos koná tradičně na konci května v […]

Konference Automatizace v potravinářství ukáže cesty k vyšší efektivitě nebo úsporám energií

Odborníci na výrobu potravin a nápojů se již brzy sejdou na konferenci Automatizace v potravinářství, kterou přivítá 3. až 4. dubna areál Plzeňského Prazdroje. Hlavním tématem bude digitalizace, která v tomto oboru nabývá rychle na významu a řečníci budou hovořit o možnostech zvýšení efektivity výroby nebo úspor energií, které práce s daty nabízí. Úvodním řečníkem bude Lukáš Kovanda, […]
Šéfredaktor časopisu:
Stanislav Břeň
tel: +420 606 293 764
e-mail: stanislav.bren@atoz.cz

Manažerka distribuce:
Daniela Krnáčová
tel.: +420 720 038 155
e-mail: daniela.krnacova@atoz.cz

Manažerka produkce:
Eva Furmanová
tel.: +420 605 296 737
e-mail: eva.furmanova@atoz.cz , inzerce@atoz.cz

Inzerce:
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

Web editor:
Filip Hubička
e-mail: filip.hubicka@atoz.cz

Newsletter

Přihlaste se k odběru newsletteru časopisu Svět balení, který ve čtvrtek jednou za 14 dní přinese do vašich e-mailových schránek informace o aktuálním dění ze světa balení.



Sesterské projekty časopisu Svět balení
© 2022. All Rights Reserved.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required