V Norimberku dnes začíná veletrh BrauBeviale, který se specializuje na výrobu a balení piva a nápojů. Veletrh naváže na loňský rok a více se zaměří na vinařský sektor. V hale 4A je speciální zóna Wine@BrauBeviale s programem a technologiemi včetně vinařství. Jedním z témat letošního ročníku bude dealkoholizace v kategorii piva i vína.
Na veletrhu bude více než 800 vystavovatelů v devíti halách, přičemž přibližně 50 % z nich tvoří mezinárodní firmy. „Naši vystavovatelé jsou dobře naladěni na potřeby trhu. Aktivně komunikují s návštěvníky a představí nejnovější inovace v oblasti surovin a energetických řešení – klíčových faktorů pro pivovary a výrobce nápojů,“ říká Andrea Kalrait, výkonná ředitelka BrauBeviale. Dealkoholizace piva a vína budou letos významným tématem, protože podle pořadatelů tento segment vykazuje růstový potenciál.
Suroviny budou prezentovány v hale 1, technologická řešení v halách 7A až 9. Obaly budou k vidění v halách 4 a 4A, kde se představí také logistika v rámci Logistics Lounge. Marketingová řešení budou soustředěna v hale 5. V hale 6 se představí také Young Talents Camp a Startup Area, které nabídnou nové příležitosti k navazování kontaktů a inovacím.
Craft Drinks Area v hale 6 přivede zájemce, kteří chtějí ochutnat nové chutě a trendy, ať už jde o pivo, víno, destiláty nebo nealkoholické nápoje. Zóna nabídne mj. i prezentaci vítězného piva Pascala Wolkeho z amatérské soutěže pivovaru Maisel & Friends. Profesionální pivovary se prezentují vítěznými pivy v soutěži European Beer Star, kterou organizuje Bavarian Association of Private Breweries.
Připravil: Stanislav D. Břeň
Foto: Stanislav D. Břeň