
Inspirace z Austrálie: Polévku La Zuppa vyrábí rodina Valmorbida po několik generací
Za dnešní dávkou Inspirace ze Světa balení se podíváme do Austrálie, federativního státu, který má na vlajce vyobrazené vedle britské vlajky a hvězdy Commonwealthu i souhvězdí Jižního kříže. Značku polévek La Zuppa sídlící v Sydney kdysi založila rodina italských imigrantů a po několik generací rodina předávala tradiční recepturu. Letos značka odhalila nový svěží vzhled. Design si hraje s přírodními prvky a sází na popartové ilustrace vystihující jednotlivé chutě. Balení obsahuje recyklovatelnou misku. Za designovým konceptem stojí londýnské grafické studio B&B Studio.
Polévkové sáčky se vyrábí z vrstev PET, nylonu a hliníku a dalších plastových materiálů, přičemž každý sáček je pečlivě navržen tak, aby byl tepelně a potravinově bezpečný. Polévky La Zuppa se vyrábí a plní v Thajsku, posléze se skladují ve vyvážených podmínkách, aby neztratili na kvalitě a chuti.
Misky na polévku La Zuppa pocházejí z recyklovatelného plastu, který lze používat v mikrovlnné troubě. Fóliové víko lze vyhodit pouze do koše, ale samotná miska může být dále recyklována, stejně jako vnější kartonový obal.
Společnost La Zuppa si od nového designu slibuje strategické obnovení značky a celkové oživení trhu s polévkami. Navíc se v komunikaci se zákazníky snaží vyzdvihovat tradiční receptury zakladatelské rodiny Valmorbida. Hravý a poutavý nový design, který si zachovává prvky bohatého italského dědictví značky, zároveň hledí do budoucnosti – chce přilákat nové mladší spotřebitele, aniž by odradil ty věrné.
„Rebrandingem značky La Zuppa jsme chtěli Australnům ukázat, že i když má naše značka kořeny v Itálii, tak chceme skrze dědictví rodiny Valmorbida oslovovat mladší zákazníky a zprostředkovat jim tradiční italské chutě. Náš nový vzhled spojuje prvky italského dědictví La Zuppa s hravým a nápadným designem zdůrazňujícím zdravé a chutné receptury“, říká Dora Constantinou, obchodní a marketingová ředitelka společnosti Valcorp Fine.
V souladu s novým balením představuje La Zuppa řadu nových příchutí včetně lehké a krémové směsi kukuřice s kuřecím masem v polévce Chicken & Sweetcorn a bohatého rajčatového protlaku, rozjasněného pečenými červenými kapiemi a thajskou bazalkou pro zpestření. Polévka z rajčat, papriky a bazalky.
„Příběh La Zuppa je příběhem tří generací naší rodiny – od mých a manželových italských kořenů, přes australskou výchovu našich dětí až po globalizační cítění našich vnoučat,“ vypráví Elsie Valmorbida, babička zakládající rodina La Zuppy.