Pizza Ristorante Dr. Oetker v nových obalech
V obchodech se objevily pizzy Ristorante Dr. Oetker v nových obalech. Na základě řady testů je pizza Ristorante Dr. Oetker evropskou jedničkou v sortimentu mražené pizzy. Krabice na pizzu je vyrobena z recyklovatelné lepenky. Nově obsahuje výrazné pečetě kvality na přední straně obalu.
Vylepšený nutriční profil těsta a receptura nyní obsahuje o 30 % více vlákniny a o 18 % méně olejů. Je to dáno tím, že část standardní pšeničné mouky je nahrazena celozrnnou. Rajčatový základ nově neobsahuje škrob ani žádná aditiva a u některých druhů došlo k vylepšení ingrediencí – například byl přidán vysoce kvalitní olivový olej, sýr Pecorino a méně tučný sýr. Pizza neobsahuje ani barviva ani žádná aditiva.
„Jak kartonová krabice, tak plastová fólie jsou plně recyklovatelné, ale ne certifikované FSC. Mimoto pracujeme na projektu, který vychází z charty udržitelnosti, kde hledáme materiály z udržitelných zdrojů a vyhodnocujeme možnost v budoucnu používat obal, který je zcela bez plastů,“ říká Alice Vaňková, senior produktový manažer ve společnosti Dr. Oetker.