Německá společnost M-Back vyrábí pro „mléčného obra“ Meggle snacky Ofenschnecke z listového těsta, naplněné kombinací sýru feta a čerstvých bylinek nebo špenátem. Snacky jsou určeny pro ohřátí v troubě před spotřebou a jsou baleny v tepelně tvářených obalech po dvou či po třech, při hmotnosti 180 g a 300 g. Částečky listového těsta ale mají tendenci narušovat sváry obalu, což způsobuje netěsnosti, kterými uniká ochranný plyn a ke snacku se následně dostává vlhkost.
Firma proto využívá přímo na lince laserovou technologii AirScan od společnosti Ishida pro detekci úniku CO2, používaného v mnoha aplikacích MAP (balení s ochrannou atmosférou). Každý obal je zkontrolován za méně než 20 milisekund. Najde tak otvory průměru od 0,25 mm v rychlosti až 180 balení za minutu. Nevyvíjí přitom žádný tlak na produkt, na rozdíl od běžných inline testerů těsnosti, a je proto zcela nedestruktivní. Lze jej integrovat do stávajících linek za několik minut bez potřeby jakýchkoliv úprav dopravníků.
AirScan, umístěný na konci linky v M-Back, označuje jako netěsná asi 3 % balení a s použitím vzduchu je dopravuje do sběrné komory na přebalení. Ve dvousměnném provozu zde kontroluje 3500 obalů za hodinu, při rychlosti pásu 30 m/min. Systém potřebuje jen minimální údržbu a úpravu ramena s hlavicí snímače podle výšky balení. Čištění před a po každé šarži trvá kolem deseti minut.

