Důsledkem současné technologie plnění lahví je zbytkový kyslík v horních částech lahví po naplnění, což způsobuje oxidaci jejich obsahu s negativním vlivem na jeho kvalitu. Mezi používaná řešení patří například přidání enzymů pohlcujících kyslík, kyseliny askorbové, případně mechanické změny zvyšující pěnivost, která kyslík vytěsní.
Gambrinus je in-line ohřívačem z nerezové oceli, který vstřikuje přesné malé množství filtrované vody do pivní láhve k vyvolání správné pěnivosti pro vytěsnění kyslíku. Ohřev udržuje trysku čistou, suchou a sterilní. Konstrukce Gambrinusu je založena na tlakové nádobě s certifikací ASME a využívá speciální sanitární díl k omezení růstu bakterií.
První jednotka byla zprovozněna na jihovýchodě USA ve stáčírně velkého pivovaru. Na základě dosavadních výsledků plánuje zmíněný pivovar instalace Heateflexu i na svých dalších stáčecích linkách. Heateflex lze vidět i na letošním ročníku veletrhu BrauBeviale, který začal právě dnes.
Authorization