Vědci zjistili, že za použití fólie vyrobené z pullulanu – jedlého a průhledného polymeru produkovaného houbou Aureobasidium pulluns – doplněné o esenciální oleje z rozmarýnu, oregana a nanočástic stříbra a oxidu zinečnatého se značně zvýší efektivita obrany masného produktu před patogeny, které se nejčastěji pojí především s drůbežím masem. Jejich výsledky ukazují, že vznik bakteriálních patogenů byl díky antimikrobiální povrchové úpravě v potravině potlačen.
Jedlé fólie jsou novým, ale účinným způsobem, jak do masných výrobků doručovat antimikrobiální látky. Díky svým charakteristikám totiž působí jako ochrana déle než běžně užívané kapalné aplikace antimikrobiálních látek, které stékají po povrchu a tím pádem se i hůře absorbují. Aplikací fólie jsou jakékoliv potenciální bakterie z masa nejen odstraněny, ale zároveň je bráněno i jejich opětovnému rozmnožení.