Technologie LiquiGlide byla původně vyvinuta ve Výzkumné skupině Varanasi na Massachusettském technologickém institutu. „MIT se zprvu zaměřilo především na řešení pro odvětví pohonných hmot. Ovšem později se ukázalo, že podobná povrchová úprava by byla zásadní i pro mnohé tekutiny v oblasti spotřebního zboží,“ řekl ředitel společnsoti LiquiGlide Carsten Boers. „Díky této inovaci se nám dostalo velké pozornosti a jsme tak nyní jen několik měsíců od prvního nasazení naší technologie v praxi.“
Povrchová úprava LiquiGlide je podle Boerse bezpečná pro využití v mnoha průmyslových a potravinářských oborech. Úprava se skládá ze dvou vrstev, porézní pevné vrstvy a impregnační tekuté vrstvy. Úprava může být snadno využita pro masovou produkci a může být v kontaktu s potravinami, protože je bez chuti a bez zápachu.
Do obchodů by se měly první produkty v obalech využívajících technologii LiquiGlide dostat v roce 2015. Prvním spotřebním zbožím, které ji bude využívat, bude s největší pravděpodobností zubní pasta, majonéza a barviva, které budou následovat sprchové gely, šampóny a kondicionéry.
Díky LiquiGlide získává výrobce vysoce diferencovaný produkt, který snižuje náklady a množství vyprodukovaného odpadu, čímž se zvyšuje efektivita jeho výroby. Úprava také poskytuje výhody samotným spotřebitelům – snazší použití produktu, které vede k přesnému dávkování a méně zbytků v obalu.