Plastové obaly jsou oblíbeny i mezi spotřebiteli, především kvůli tomu, že umožňují snadnou a rychlou manipulaci se zabalenými pokrmy. Díky jejich speciálním vlastnostem se jídla mohou převážet i skladovat a přitom zůstanou čerstvá. Mezi největší odběratele těchto obalů tak patří firmy poskytující závodní stravování. „Jedná se většinou o nemocnice, jídelny a vývařovny. Tyto podniky měsíčně odeberou až několik milionů kusů polypropylenových misek,“ sdělil Bohdan Daněk, výrobní ředitel společnosti Blatinie.
Termoformované obaly na balení hotových jídel využívají také obchodní řetězce. „V současnosti roste poptávka po hotových jídlech a občerstveních, která si může vzít člověk s sebou na cestu, případně je může sníst na pracovišti,“ vysvětlila tisková mluvčí společnosti Globus ČR Pavla Hobíková. „Kvalitní obalový materiál je pak díky svým vlastnostem schopen udržet jídlo čerstvé, brání kontaminaci potravin a v některých případech může dokonce prodloužit i termín doporučené spotřeby,“ dodala Hobíková.