Nová evropská směrnice přinese od 13. prosince 2014 celou řadu změn, o kterých nejdříve informoval Martin Štěpánek z Odboru potravinářské výroby a legislativy Ministerstva zemědělství, a následně si slovo převzal jeho kolega David Zima, který se zaměřil na specifika uvádění výživových údajů.
Účastníci akce se tak dozvěděli, které údaje bude nutné uvádět ve výživových tabulkách, jaká jsou nová pravidla pro uvádění původu potravin, jaké změny nastanou v označování alergenů a také jaký vliv bude mít složení potraviny na její název. V souvislosti s novým nařízením byla zmíněna i problematika velikosti použitého písma.
Kromě praktických příkladů, které měli lektoři připraveny, měli účastníci rovněž možnost v závěru školení zkonzultovat dopady změn tohoto nařízeni na obaly svých výrobků.
Akce proběhla v rámci cyklu školení RetailTrain, který organizoval ATOZ Retail ve spolupráci s ATOZ Packaging.