Přispěje nejen ke kontrole kvality, ale zároveň je považován za významný marketingový nástroj, protože přinese více jistoty zákazníkům, kteří už dříve dostávali potvrzení o bakteriologickém rozboru mořských plodů před balením i po něm.
Vysoká citlivost při detekci
Vedle štěrku a lastur dokáže IX-GA-4075 odhalit i vzácnější nečistoty, např. ocel, hliník, cín, sklo, kameny, kaučuk, plasty a kosti. Celistvý pás, který přivádí surovinu ke kontrolnímu systému, je široký 400 mm. Z jeho konce padají hřebenatky do soustavy trychtýřů, jež je rozdělují do čtyř proudů pro čtyři kanály široké 100 mm, které procházejí inspekční komorou IX-GA-4075. Každou cizorodou látku lze okamžitě lokalizovat do jednoho ze čtyř kanálů. Jeho obsah pak může být vyřazen, zatímco tři ostatní fungují dál, takže objem odmítnutých hřebenatek je nižší a není nutné zastavit výrobu. IX-GA-4075 pracuje s generickými algoritmy firmy Ishida, díky nimž obsluha bez specializované pomoci naučí rentgen větší citlivosti při detekci určitých známých nečistot.
Technologie – marketingový nástroj
Packopale se zabývá všemi aspekty balení mořských plodů včetně krájení, vážení, balení a značení, a soustavně se snaží vylepšovat své služby zákazníkům, mezi něž patří špičkové francouzské supermarkety a velkoobchody. V posledních letech značně investoval do závodů a strojního vybavení včetně nedávné instalace vícehlavé váhy Ishida k přípravě koktejlu z mořských plodů, jednoho ze svých typických výrobků. Do 20hlavého stroje proudí čtyři různé suroviny (krevety, hřebenatky, sépie a slávky), ven vycházejí velmi přesně odvážená 0,5kg a 1kg balení tempem 40 ks/min. Ředitel Gregory Condette tvrdí, že jeho rozhodnutí koupit Ishidu IX-GA-4075 ovlivnila tato předchozí zkušenost: „Mým úmyslem je zaručit s tímto rentgenovým kontrolním systémem větší jistotu pro mé nynější zákazníky a sebrat tržní podíl konkurenci nabídkou vyšší úrovně bezpečnosti.“
Článek připravily LADISLAVA CAISOVÁ a OLGA FRIDLOVÁ.