Roto-Batcher byl vyvinut speciálně pro maso a drůbeží výrobky, které se nedají snadno přesouvat a pro procesy, kde manuální balení produktů není ekonomicky výhodné. S pomocí osmi pracovníků dokáže jeden Roto-Batcher nadávkovat 55 klasických balení masa za minutu s průměrnou jednoprocentní ztrátou.
Maso je automaticky váženo v přístroji a každá přesné odvážená porce je vydána na jednu z balicích stanic na dávkovacím stole, kde ji pracovník přesune na tácek, upraví ji do finální podoby a odešle ji na běžícím páse na konečné balení, značení a kontrolu kvality. Přístroj také automaticky informuje centrální systém, když je finální balení odbaveno, čímž vyšle signál k odeslání dalšího zváženého masa k zabalení.
Nový model dávkovače obsahuje uživatelsky přívětivý kontrolní panel, který dovoluje sledovat výkonnost jednotlivých pracovníků a každé směny. Samozřejmostí je design, který umožňuje snadné omývání přístroje, čímž je umožněno naplňovat přísné hygienické standardy pro manipulaci s masem.